Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Complotdenkers belagen Limburgs ziekenhuis, houden telefoonlijnen bezet

  •  
10-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zuyderland Medisch Centrum gesloten voor bezoek

© HEERLEN - Logo van het Zuyderland Medisch Centrum. Met pamfletten worden bezoekers geinformeerd over het bezoekersverbod dat is ingesteld in het Zuyderland Medisch Centrum. Het ziekenhuis hee

Het Limburgse ziekenhuis Zuyderland heeft het gehad met grote aantallen complotdenkers die medewerkers lastigvallen. Via een bericht op Facebook roept het Zuyderland op te stoppen met massaal bellen naar het ziekenhuis waardoor patiënten in de wacht komen te staan.
Het begon met een bericht op Facebook met daarin de bewering dat het Zuyderland liegt over hoge patiëntenaantallen terwijl het in werkelijkheid heel rustig is. Dat bericht werd honderden keren gedeeld, met als gevolg dat complotdenkers massaal de intensive care-afdeling bellen om het personeel lastig te vallen. In een eigen bericht schrijft Zuyderland nu dat het ‘een belediging voor ons hardwerkende personeel’ is:
"Stop dus alsjeblieft met onze IC te bellen met de vraag of daar echt patiënten liggen, stop met onze telefonisten te ‘ondervragen’ terwijl er patiënten in de wacht staan en stop met nare berichten de wereld in te helpen waarin wordt geschreven dat er over patiëntenaantallen gelogen wordt."
We delen niet vaak berichten van of over Zuyderland, maar onderstaande reactie is helaas wel exemplarisch voor geluiden…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.