Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Componist Olympische Spelen stapt op wegens gruwelijk pestverleden op school

  •  
19-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
cornelius
Componist Keigo Oyamada, ook bekend onder de artiestennaam Cornelius, heeft zich teruggetrokken uit de organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo. Oymada en zijn team zijn verantwoordelijk voor de muziek tijdens de openingsceremonie.
Na zijn aanstelling doken er oude tijdschrift artikelen op uit 1994 en 1995 waarin de nu 52-jarige Oyamada opschepte dat hij gedurende schooltijd gehandicapte medeleerlingen op gruwelijke wijze pestte. Hij voegde daar aan toe dat hij er geen enkele spijt van had. In de video onderaan het artikel worden enkele schokkende voorbeelden beschreven, door een Japanse Youtuber die onder het pseudoniem Dean Lahiri Ramirez Japans nieuws in het Engels samenvat.
“Ik ben me pijnlijk bewust geworden dat het accepteren van het aanbod om muzikaal deel te nemen aan de Tokyo 2020 Olympics en Paralympics voor veel mensen van te weinig respect getuigde,” zegt hij aldus de BBC. De organisatie noemt het gedrag uit zijn verleden “absoluut onacceptabel”. De Spelen toonde zich bereid hem het werk af te laten maken omdat hij “oprechte excuses” had aangeboden voor zijn gedrag maar Oyamada besloot te vertrekken.
Al eerder kwamen twee hooggeplaatste officials van de Spelen in opspraak wegens beledigende en seksistische opmerkingen. Het hoofd van organiserend comité stapte op nadat hij opmerkte dat de Spelen vertraging op zouden lopen als er veel vrouwen in de top mee zouden werken omdat die “veel praten”.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.