378

Conflict in PVV: dictatuur of democratie?

EenVandaag toont met interne stukken PVV hoe rechterhand Wilders democratie verafschuwt

Uit interne stukken van de PVV die EenVandaag te pakken kreeg is op te maken hoe partij-ideoloog Martin Bosma denkt over democratie. Hij noemt het ’19e-eeuws’. Hij wil beslist geen systeem waarbij PVV’ers controleerbaar invloed kunnen uitoefenen: “Een partij zonder leden is een moderne partij.”

sitestat
De stukken zijn niet gedateerd maar moeten recent zijn want Bosma verwijst naar zijn eind september verschenen boek.

EenVandaag schrijft:

Fractielid Martin Bosma wil van democratisering niets weten. Volgens Bosma gaan leden de fractie dan ‘vertellen dat de islam heus wel een godsdienst is en dat twee paspoorten best wel aanvaardbaar zijn’. ,,Infiltraties zullen aan de orde van de dag zijn”, aldus Bosma in een tegennotitie waarover Eenvandaag ook bericht.
Het Eenvandaag-opiniepanel ondervroeg 2500 PVV-kiezers. Een duidelijke meerderheid van 57 procent is het met Brinkman eens dat de partij democratisch moet worden. Voor 37 procent hoeft dat niet.

Download de stukken hier (pdf)

Update 21:19

Trouw schrijft:

De PVV-fractie bespreekt het discussiestuk volgende week dinsdag. Dan staat ook een ‘tegennotitie’ van PVV-Kamerlid Martin Bosma op de agenda. (…) Brinkman wilde donderdagavond geen toelichting geven op zijn voorstellen. Wel sprak hij tegen dat er een richtingenstrijd gaande is in de PVV. “Dat is klinkklare onzin. In elke fractie zijn er wel eens verschillen van mening”, zei Brinkman.

Geef een reactie

Laatste reacties (378)