Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Consumenten schieten door in rood staan

  •  
12-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
shoppinggirls_300_01.jpg
Schuld door rood staan bedraagt inmiddels 10,1 miljard euro ... 'Banken doen te weinig om schuld terug te dringen'
Steeds meer Nederlanders zakken flink door de bodem van hun portemonnee. Een toenemend aantal consumenten staat voor een te hoog bedrag rood bij hun bank. De gemiddelde roodstand per persoon is inmiddels opgelopen tot 3800 euro per maand zo blijkt uit cijfers van het Bureau voor de Statistiek (CBS).
De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs vindt de roodstand zo zorgelijk dat ze pleiten voor een limiet op rood staan die gelijk staat aan het maandelijks inkomen. Het modale netto inkomen bedraagt 1800 euro per maand. Ook pleit de organisatie voor bestaande alternatieve financieringsmogelijkheden voor structurele roodstand met lagere rentes.
Volgens de NVF doen banken te weinig om de problemen terug te dringen. De schuld is in vijf jaar tijd opgelopen van 7,8 miljard euro naar 10,1 miljard euro. Dat is een stijging van 29,5 procent.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.