Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Coronacrisis: België garandeert ruim 29.000 langdurig zieken een levenslange uitkering

  •  
30-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
5890291265_aa8b007037_k

© cc-foto: Rene Gademann https://flic.kr/p/9YvhnX

De Belgische overheid garandeert ruim 29.229 langdurig zieken dat ze tot aan hun pensioen een uitkering krijgen. Onder de ontvangers mensen die al meer dan tien jaar ziek zijn, bijvoorbeeld doordat ze kampen met een burn-out. De uitzonderlijke maatregel wordt genomen omdat de werkdruk onder keuringsartsen te hoog is door de coronacrisis. De artsen konden door de lockdown een tijdlang geen fysieke consultaties houden en moeten die zien in te halen terwijl de mogelijkheden daartoe door de nog geldende maatregelen beperkt zijn.
"De Hoge Commissie van de Geneeskundige Raad voor Invaliditeit (GRI) ­heeft beslist om een grote groep langdurig zieken die dit jaar controle zouden krijgen, meteen te erkennen tot aan de wettelijke ­pensioenleeftijd. (…) Het zijn mensen die al tien jaar of langer arbeidsongeschikt zijn. Maar ook langdurig zieken die ouder zijn dan 58 of mensen die minstens 50 zijn en al 5 jaar niet meer kunnen werken, krijgen zo’n onmiddellijke erkenning."
cc-foto: Rene Gademann
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.