Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Corrupte VVD-bestuurder zette lokale politici onder druk'

  •  
28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
muiden_300.jpg
PvdA wil onderzoek Rijksrecherche naar omstreden project in Muiden
De van corruptie verdachte oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) heeft politici in Muiden onder druk gezet om in te stemmen met woningbouw door projectontwikkelaar KNSF, schrijft de Volkskrant.
Het gaat om de bouw van 1450 woningen en kantoren op het terrein van de voormalige kruitfabriek KNSF ( Koninklijke Nederlandsche Springstoffenfabrieken ) in Muiden. De bestuurder van de provincie Noord-Holland Hooijmaijers gedroeg zich volgens een PvdA wethouder Winnubst als ‘politiek adviseur’ van multimiljonair Rolf Visser, eigenaar van KNSF.
Hooijmaijers stelde dat politici uit Muiden persoonlijk aansprakelijk waren voor de verliezen die KNSF leed als gevolg van hun verzet tegen de bouwplannen.
Een door de provincie aangestelde ‘onafhankelijk bemiddelaar’ bleek bij nader inzien een zakelijk partner van Hooijmaijers. KNSF ontkent de rol van de omstreden bestuurder.
Correctie 9:50 Eerder stond onjuist vermeld dat de gemeente de bemiddelaar had aangesteld.
foto: KNSF , het omstreden terrein

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.