29

Cramer: PVV citeert prehistorisch onderzoek

Milieuminister wijst Kamerlid De Mos op fouten

“Goed nieuws over de PVV!” schrijft PvdA-minister Jacqueline Cramer van Ruimte & Milieu op haar weblog. De partij van Wilders erkent volgens haar eindelijk ontbossing als een probleem, maar baseert zich op ‘prehistorisch’ onderzoek. Wel betreurt ze dat de PVV nog altijd de klimaatverandering ontkent.

“Kamerlid Richard de Mos beweert dat het smelten van de ijskap op de Kilimanjaro het gevolg is van ontbossing. En dus niet van klimaatverandering. ‘Dat is al in 2004 bewezen’, zegt hij”, aldus Cramer op haar weblog.

“Dat Wilders en de zijnen ontbossing nu als probleem erkennen, is pure winst. Dat De Mos een ‘bewijs’ uit 2004 (in wetenschappelijk opzicht de prehistorie) aanhaalt om de klimaatverandering te ontkennen, vind ik minder sterk.”

Cramer vervolgt: “Ik hoop dat de PVV ook goed kijkt naar recent wetenschappelijk onderzoek. Zoals dat van professor Lonnie Thompson.  Hij toont aan dat niet alleen de Kilimanjaro haar sneeuw verliest. Gletsjers elders in Afrika, Indonesië, de Himalaya en in Zuid-Amerika verdwijnen in een even zorgwekkend tempo. ‘Lokale omstandigheden’ als houtkap zijn weliswaar van invloed, maar die effecten worden overtroffen door een ‘onderliggende, gemeenschappelijke oorzaak’: de klimaatverandering.”

Tot slot lanceert Cramer een nieuw motto: “Geen ontbossing maar ontMossing! Verder spreek ik de heer De Mos nog wel in de Kamer. See you in court.” Het lijkt erop dat de minister met ‘court’ de Tweede Kamer bedoelt, niet de rechtzaal. 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)