9

Cultuurorganisaties pleiten voor behoud Radio 6

Soul en Jazz mogen volgens de organisaties niet uit de ether verdwijnen

Radio 6 mag niet verdwijnen. Meer dan dertig cultuurorganisaties schrijven dit woensdag in een brief aan staatssecretaris Sander Dekker (Media). De soul- en jazzzender is vanaf volgend jaar alleen maar via een digitaal themakanaal te beluisteren.

De brief is ondertekend door conservatoria, pop- en jazzpodia en vele andere cultuurorganisaties. Zoals het Prins Bernhard fonds, North Sea Jazz festival en Artez. Zij vinden het bizar dat er geen jazz en soul meer via de ether te horen zal zijn. Volgens de organisaties zijn de muziekgenres cultureel erfgoed van Nederland. 

Nederland heeft internationaal toonaangevende podia op het gebied van jazz, het North Sea Jazz Festival is wereldberoemd en onze muzikanten spelen over de gehele wereld”

Ook noemen de organisaties een aantal economische argumenten voor het behoud van Radio 6. 

Muzikanten, organisatoren, horeca, gemeenten, audiovisuele partijen, de platenindustrie en platenwinkels profiteren van het jazzaanbod.”

De beslissing van de NPO om de radiozender uit de ether te halen kan nog teruggedraaid worden door de staatssecretaris maar de kans dat het gebeurt is klein. Radio 6 zal vanaf januari 2016 een themakanaal worden van NPO 2 met gepresenteerde radioprogramma’s in de avond via de kabel, het internet en DAB+ te beluisteren.

cc foto: Pat

Geef een reactie

Laatste reacties (9)