0

Curator DSB: faillissement eigen schuld

DSB Bank failliet verklaard ... 1300 werknemers per direct op straat ... Scheringa haalt gram op persconferentie: DSB is kapot gemaakt

De rechtbank in Amsterdam heeft de DSB Bank van Dirk Scheringa maandag alsnog failliet verklaard. Scheringa kreeg afgelopen weekeinde nog de tijd om een koper voor zijn bank te vinden, maar gesprekken met het Amerikaanse Lone Star Funds liepen zaterdag spaak. Ook een Plan B, waarbij spaardgelden worden omgezet in aandelen, haalde het niet. Het MInisterie van Financiën weigert in te gaan op het verzoek van DSB om hiervoor 100 miljoen euro bij te passen.
In een reactie vandaag stelt het ministerie van Financiën dat het ‘Plan B’ van DSB geen “levensvatbaar en haalbaar voorstel” was. Het laatste voorstel van DSB gaf het ministerie dan ook geen aanleiding om terug te komen op het eerder ingenomen standpunt om geen financiële steun aan DSB te verlenen. Uit een persverklaring van het ministerie:

,,Uitgangspunt voor de Staat was, dat er uitzicht moet zijn op de opbouw van een structureel levensvatbaar bedrijf. De voorstellen die DSB zondag heeft toegelicht waren op dat punt niet overtuigend.

Daarmee was de laatste kans op een doorstart van DSB Bank verkeken en sprak de Amsterdamse rechtbank het aangekondigde faillissement uit.

Update: Dirk Scheringa haalt in een persconferentie op maandagmorgen hard uit naar DNB en het Ministerie van Financiën. “We zijn kapotgemaakt.” Maar de curator van DSB, Joost Kuiper, ziet dat anders. Volgens hem is DSB Bank ten onder gegaan aan zijn eigen beleid. ,,Het is bij DSB te laat doorgedrongen dat het verdienmodel op basis van provisies niet meer kon werken”, aldus Kuiper.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)