Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Cypriotische banken scholden tijdens crisis leningen politici kwijt

  •  
29-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cyprus_300.jpg
Krant krijgt lijst met dubieuze acties in handen ... Ook bedrijven, familieleden politici bevoordeeld
Een krant op Cyprus, Ethnos, heeft een lijst in bezit waarop te zien is dat banken die het middelpunt van de crisis vormen de voorbije dagen plots leningen aan politici, bedrijven en lokale autoriteiten hebben kwijtgescholden. Met de dubieuze acties zijn miljoenen euro’s gemoeid.
De Morgen schrijft:
Op het eiland heerst naar verluidt ongenoegen omdat leningen bij de Bank of Cyprus, Laiki Bank en Hellenic Bank, voor honderduizenden en in één geval miljoenen euro’s, klaarblijkelijk gewist zijn. De lijst werd vandaag gepubliceerd en overgemaakt aan de ethische commissie van het Cypriotische parlement. De lijst bevat namen van politici van de grootste partijen op Cryprus, socialisten en groenen uitgezonderd.
De Griekse krant Kathimerini meldt dat een hotel dat banden heeft met de van oorsprong communistische partij Progressive Party (AKEL) een lening van 2,8 miljoen euro kreeg kwijtgescholden. Bij een vakbond werd 2 ton van een lening van 5,5 ton afgeschreven. Ook van bedrijven, burgemeesters en familieleden van invloedrijke politici werden leningen kwijtgescholden. 
Cyprioten zijn woedend over de praktijken. Als gevolg van noodhulpregeling met de EU raken Cypriotische spaarders een groot deel van hun tegoeden kwijt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.