81

D66: Donner moet scheefwonen rechtzetten

Donner wil algehele huurverhoging in tien meest gewilde woongebieden … Die regel pakt slecht uit voor tienduizenden Amsterdammers … D66 wil dat huurders verplicht worden te verhuizen als zij zich een duurdere woning kunnen veroorloven

D66 wil dat minister Donner (Binnenlandse Zaken) de sociale huur eindelijk eens goed regels door het zogeheten doorstroomcontract vast te leggen in de wet. Veel huurders die een huurwoning kregen toegewezen verdienen op den duur een salaris waarmee ze makkelijk een duurdere woning kunnen betalen. D66 wil dat deze groep verplicht wordt door te stromen naar een duurdere woning.

Donner lanceerde woensdag het aangepaste voorstel van zijn oude plan voor algehele huurverhoging. Eerst wilde hij dat alle sociale huurprijzen omhoog gingen. Nu wil hij alleen huurverhoging in de tien meest gewilde woongebeiden met een hoge vierkantemeterprijs. 

In Amsterdam heeft Woonbond fel gereageerd om dat voorstel. In de hoofdstad zullen de huurprijzen fors stijgen. Variërend van 123 euro in de binnenstad tot 75 euro in Zuidoost, Noord en Nieuw-West. “Omdat de verhoging alleen voor nieuwe huurders geldt, zal de doorstroming volledig stilvallen,” zegt een woordvoerder van de Woonbond in het Parool. Door de maatregel zal tienduizenden Amsterdamse huurders treffen.

D66 wil dat huurders die meer dan 33.614 verplicht worden om te vertrekken en als huurders in hun gemeenten meer dan twee jaar moeten wachten op een goedkope woning. Daarmee hoopt D66 eindelijk een eind te maken aan de lange wachtlijsten.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook.
De Pers: D66: rijkere huurders uit goedkoop huis
Foto CC: FaceMePLS

Geef een reactie

Laatste reacties (81)