Laatste update 12:50
44

D66 en ChristenUnie willen lagere minimumprijs vliegtickets dan Oostenrijk

D66 en ChristenUnie willen voorkomen dat vliegtuigmaatschappijen na de coronacrisis weer gaan stunten met ticketprijzen en stellen daarom een minimumprijs voor van 34 euro. Dat is een lager bedrag dan in Oostenrijk dat eerder deze maand tickets onder de 40 euro verbood. GroenLinks pleitte er eerder al voor om het Oostenrijkse voorbeeld te volgen. De NOS schrijft:

Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Steeds meer partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat er straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol. “De kans is groot dat maatschappijen na de crisis gaan proberen om routes vast te houden”, zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. “Om die vliegtuigen te vullen, gaan ze enorm stunten met tickets. Ze gaan ze dumpen ver onder de kostprijs.”

Wereldwijd liggen vliegtuigmaatschappijen aan het staatsinfuus. Alleen al in de EU krijgen de bedrijven 33 miljard euro toegestopt, blijkt uit een overzicht van Greenpeace. De milieuorganisatie meent dat overheden veel te weinig voorwaarden verbinden aan die steun.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)