263

‘D66 en SP richten zich te veel op één groep’

De een de hogeropgeleiden, de ander de lageropgeleiden, rijker en minder rijk. PvdA zou brug slaan

D66 en SP richten zich te veel op een specifieke groep mensen. Dat is althans de kritiek van Job Cohen. Volgens de fractieleider van de PvdA wil zijn partij juist ‘een brug slaan tussen hoog- en laagopgeleiden, tussen mensen die het goed hebben en hen die het minder goed hebben’.

Op de website van de PvdA Amsterdam zegt Cohen dat hij bij oppositiegenoot D66 de solidariteitsgedachte mist: 

D66’ers hebben dat moderne levensgevoel dat ik herken en wat ik mooi vind, maar ze hebben een totale blinde vlek voor al die mensen die dat niet hebben, die dat niet herkennen en die daar alleen maar bang voor worden.” (..) “Wat wij moeten doen is bruggen slaan tussen groepen mensen. Dus niet zoals D66, voluit voor één groep, de hoogopgeleiden, gaan en die andere groepen in de samenleving maar laten zitten.

Ook de SP heeft volgens Cohen oog voor slecht één groep.

…in dit geval de laagopgeleiden. Met een blik die achterwaarts kijkt, onderwijl niet accepterend dat de wereld veranderd is.

Het kabinet Rutte noemt Cohen “het meest politieke ooit”. “Onwelgevallige kritiek wordt gewoon genegeerd”, aldus Cohen: 

Neem de adviezen over de aanpak van de hypotheekrenteaftrek. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, ze zeggen allemaal: ‘pak die aftrek aan’. Maar Rutte legt de adviezen doodleuk naast zich neer en zegt: ‘mwah, ik zie dat anders.’ En moet je eens zien waar die analyses vandaan komen: van het IMF, de OESO, de Europese Commissie, de president van De Nederlandsche Bank, ga maar door. En Rutte zegt dan doodleuk dat hij de analyse niet deelt.

Meer bij PvdA Amsterdam: Job Cohen: Dit is het meest politieke kabinet ooit

Foto-cc: PvdA

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (263)