Laatste update 11:20
30

D66: geef ouders meer geld voor kinderopvang

D66 wil dat de maximumvergoeding voor kinderopvang omhoog gaat, dat meldt RTL Nieuws. Volgens D66 is het maximumtarief dat de overheid nu hanteert achterhaald en zijn ouders vaak veel meer kwijt.

Werkende ouders hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. Hoeveel ze terug krijgen hangt af van de hoogte van het inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Tweeverdieners die beiden fulltime werken of alleenstaande ouders kunnen per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen, met een maximumuurtarief van 6,99 euro. Alles daarboven moeten ouders zelf betalen.

Voor mensen met een laag inkomen is dat vaak niet haalbaar. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg pleit daarom voor een hogere vergoeding van het uurtarief:

In de praktijk zie je gewoon dat mensen met een laag inkomen minder gebruik maken van de kinderopvang en dat hangt samen met de kosten. D66 wil een deel van het extra geld dat volgend jaar beschikbaar wordt voor de kinderopvang gebruiken om een hoger uurtarief te vergoeden, zodat de kinderopvang ook voor mensen met een laag inkomen weer betaalbaar wordt.

Cc-foto: Topos Architecten

Geef een reactie

Laatste reacties (30)