Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

D66: Kamerleden moeten niet ook gemeenteraadslid zijn

  •  
17-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
corsica300.jpg

Update: D66-congres stemt in met verkiezingsprogramma

Het D66-congres heeft zaterdag unaniem ingestemd met het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Gedurende het congres op vrijdagavond en zaterdag werd het programma wel op een aantal kleine punten gewijzigd.
Zo wil het D66-congres het onmogelijk maken dat Tweede Kamerleden ook nog gemeenteraadslid zijn. In een aanscherping op het verkiezingsprogramma bepaalde het congres zaterdag dat er een einde moet komen aan het dubbelmandaat van volksvertegenwoordigers op verschillende niveaus. Dit meldt De Volkskrant zaterdag.
Wat D66 betreft worden daarom de gemeentewet en de provinciewet aangetast. Als dat zou gebeuren, zouden bijvoorbeeld meerdere PVV’ers, inclusief partijleider Geert Wilders, en VVD’er Frans Weekers niet meer tegelijk Kamerlid en gemeenteraadslid kunnen zijn.
Verkiezingscongressen De meeste politieke partijen houden de komende twee weekends hun verkiezingscongressen. Het NOS-themakanaal Politiek 24 zendt deze congressen grotendeels live uit. Zaterdag: D66.
Op de partijcongressen wordt het verkiezingsprogramma officieel vastgesteld, stemmen de leden in met de concept-kandidatenlijst en wordt de lijsttrekker officieel gekozen. Dit is allemaal te zien bij Politiek 24.
Zaterdag houdt D66 haar verkiezingscongres. Het voorlopige uitzendschema ziet er als volgt uit: 10.30 start uitzending D66 behandelt verkiezingsprogramma
11.30: Herinnering Hans van Mierlo
11.35: Toespraak partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven
11.50: Toespraak campagneleider Gerard Schouw
12.00: Pauze: Xander van der Wulp spreekt met partijprominenten en Kamerleden
12.30: vervolg behandeling verkiezingsprogramma en actuele politieke moties
15.30: Pauze: gesprekken Xander van der Wulp
16.00: Toespraak Rinnooy Kan, Hans Wijers
16.30: Toespraak lijsttrekker Alexander Pechtold
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.