54

D66: Laat plannen Asscher doorrekenen

CPB rekende eerder voor dat uitstel van maatregelen WW en ontslagrecht 45 duizend banen zou kosten

De plannen van het kabinet voor de WW, het ontslagrecht en flexwerk moeten worden doorgerekend door het Centraal Planbureau. Dat vindt D66, want de Tweede Kamer moet weten welke gevolgen de maatregelen hebben voor de arbeidsmarkt, meldt RTL Nieuws maandag.

De Tweede Kamer praat maandag met deskundigen en sociale partners over deze plannen. Er worden hoorzittingen gehouden met onder andere VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes en FNV-voorzitter Ton Heerts, schrijft RTL Nieuws.

Ingrepen in de WW en het ontslagrecht zouden volgens het regeerakkoord in 2014 al in werking treden. Dat is uitgesteld tot 2016. Het CPB berekende dat uitstel en de afzwakking van het WW-plan 45 duizend banen zouden kosten, maar toen waren de concrete plannen voor het ontslagrecht nog niet precies bekend.

Nu minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken de concrete maatregelen naar de Raad van State heeft gestuurd voor advies, vindt D66 vindt dat er nieuwe berekeningen moeten komen. Bovendien zijn de plannen voor flexwerk nog niet doorgerekend, aldus RTL

Foto-cc: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (54)