6

D66 wil drugstest terug in Rotterdam

Onrust onder gebruikers door Lowlandsdode en vervuilde pillen... Testpunt eerder gesloten... Rotterdammers voor test naar Breda of Den Haag...

Rotterdam moet weer drugstesten gaan aanbieden. Dat vindt D66. Rotterdamse xtc-gebruikers die hun pilletjes willen laten testen, kunnen nu nergens terecht in de Maasstad. Ze moeten uitwijken naar Den Haag of Breda.

De schrik zit er goed in onder liefhebbers van de partydrug nadat een Lowlandsbezoeker overleed aan de gevolgen van xtc-gebruik. Het Trimbos Instituut waarschuwt bovendien al een tijdje voor vervuilde xtc-pillen. Daardoor groeit de aanloop bij de tientallen drugstestbureaus in Nederland. Maar in Rotterdam sloot het enige testpunt, bij Bouman GGZ, een jaar geleden vanwege bezuinigingen. Een rare zaak, aldus D66-fractievoorzitter Samira Belhaj op FunX:

 

Het wordt tijd dat we hierover gaan praten en niet de kop in het zand steken en doen alsof er geen drugs gebruikt wordt op feestjes. Rotterdam heeft weer een testpunt nodig en we willen kijken in hoeverre we die testen, vanuit Rotterdam, op feesten kunnen laten doen.”

D66 heeft inmiddels vragen gesteld om te kijken waarom je in andere steden wel je pilletjes gratis kunt laten testen en in Rotterdam niet.

Wij waren verrast toen we erachter kwamen dat je het in Leeuwarden wel kan doen en niet hier.

Tot D66 zijn zin krijgt, zullen Rotterdammers hun xtc-pillen elders moeten laten test. Gelukkig heeft het Trimbos Instituut een handige kaart met adressen.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)