Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dalai Lama trekt zich terug uit politiek

  •  
22-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
dalai_300.jpg
Tibetaanse leider mogelijk al binnen een jaar weg
In een interview met een Indiase tv-zender heeft de politiek en geestelijk leider van het door China bezette Tibet bekend gemaakt dat hij zich op korte termijn wil terugtrekken uit de politiek.
“Om de democratie volledig door te voeren meen ik dat het beter is als ik er niet bij betrokken ben en me richt op andere gebieden, het promoten van menselijke waarden en vrede en harmonie”, zei hij. “Maar eerst moet ik de leden van het Tibetaanse parlement informeren en met hen discussiëren.”
Vorige week stelde de 14e Dalai Lama, Tenzin Gyatso, op een conferentie dat hij mogelijk niet wordt opgevolgd. Als de meerderheid van de Tibetanen geen heil meer ziet in de functie dan moet die volgens de Dalai Lama worden afgeschaft. Hij heeft al eerder te kennen gegeven dat hij niet gelukkig was met zijn politieke functie als staatshoofd en liever als eenvoudig monnik zou leven.
RTEmagicC_5042992170_a61e8df9e5_z.jpg
cc-foto: thieu_y

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.