Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dansen met je moeder

  •  
23-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dance_300.jpg
Spectaculaire, ontroerende video over onvoorwaardelijke liefde 
David Bolger leerde zwemmen van zijn moeder, die zwemlerares was in het Marian College zwembad in Dublin. Zo gauw hij als kind het water ontdekte wilde hij het liefst alleen maar onderwater zwemmen en zich op de bodem van het zwembad overgeven aan zijn dromen.
Inmiddels is hij choreograaf en artistiek directeur van het CoisCeim Dance Theatre. Hij besloot een film te maken over zijn twee favoriete werelden: dans en onderwater. Het werd een ode aan de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind. Deep End Dance is onderwater opgenomen in het zwembad waar hij leerde zwemmen en samen met zijn nu 76-jarige moeder.
Het resultaat is verbluffend en ontroerend. Soms lijkt het alsof je naar een animatiefilm kijkt, zo vloeiend en onwaarschijnlijk zijn de bewegingen. Het water biedt een merkwaardig soort geborgenheid. En zoals zij hem ooit leerde zwemmen, leert David zijn moeder Marge nu dansen. Een hartverwarmende clip, gemaakt door regisseur Conor Hogan.
De film is gemaakt door de Ierse publieke omroep RTE als onderdeel van de serie dansfilms Dance on the Box. Meer afleveringen vind je hier. Er is ook een ‘Making of’-video van Deep End Dance, die bekijk je hier.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.