8

De aanhangers van Sarah Palin

Willen alles, weten niks

Fans van de voormailg rechtse kandidaat voor het vice-presidentschap staan in de rij voor een signeersessie van hun idool en spreken zich uit over politiek. Probleem: ze weten er werkelijk niets vanaf.


De interviewer vraagt aan de aanhangers wat ze willen. Vrijheid, minder overheidsuitgaven, zeggen ze. De bekende riedels. Maar dan vraagt hij door. Wat dan precies? Er volgt geen enkel maar dan ook geen enkel zinnig antwoord. Wel zegt bijvoorbeeld iemand dat hij denkt dat Obama geen Amerikaan is. Gouden citaat van een ander: “Als je gelijk hebt hoef je geen compromissen te sluiten. Compromissen zijn voor de zwakken.”

De onkunde is opvallend omdat het mensen betreft die een boek van Palin gaan kopen en van wie dus enige politieke betrokkenheid verwacht mag worden. Geconfronteerd met de onjuistheid van een bewering reageert een geïnterviewde met: “Ik heb het zo vaak gehoord, het moet wel waar zijn.” Hij blijkt zijn informatie te krijgen van Fox News, een rechtse nieuwszender die het grote voorbeeld is voor de twee nieuwe Nederlandse omroepen Wakker Nederland en PowNed.
Het boek van Palin ‘Going Rogue: an American life’ bestormde de bestsellerlijsten en heeft de nieuwe Dan Brown van de eerste plaats verstoten.

Zie ook Express: Memoires Palin staan vol leugens

Geef een reactie

Laatste reacties (8)