Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De aanhangers van Sarah Palin

  •  
24-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
palinfans_300.jpg
Willen alles, weten niks
Fans van de voormailg rechtse kandidaat voor het vice-presidentschap staan in de rij voor een signeersessie van hun idool en spreken zich uit over politiek. Probleem: ze weten er werkelijk niets vanaf.
De interviewer vraagt aan de aanhangers wat ze willen. Vrijheid, minder overheidsuitgaven, zeggen ze. De bekende riedels. Maar dan vraagt hij door. Wat dan precies? Er volgt geen enkel maar dan ook geen enkel zinnig antwoord. Wel zegt bijvoorbeeld iemand dat hij denkt dat Obama geen Amerikaan is. Gouden citaat van een ander: “Als je gelijk hebt hoef je geen compromissen te sluiten. Compromissen zijn voor de zwakken.”
De onkunde is opvallend omdat het mensen betreft die een boek van Palin gaan kopen en van wie dus enige politieke betrokkenheid verwacht mag worden. Geconfronteerd met de onjuistheid van een bewering reageert een geïnterviewde met: “Ik heb het zo vaak gehoord, het moet wel waar zijn.” Hij blijkt zijn informatie te krijgen van Fox News, een rechtse nieuwszender die het grote voorbeeld is voor de twee nieuwe Nederlandse omroepen Wakker Nederland en PowNed. Het boek van Palin ‘Going Rogue: an American life’ bestormde de bestsellerlijsten en heeft de nieuwe Dan Brown van de eerste plaats verstoten.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.