150

De Bijenkorf doet Zwarte Piet in de ban

Warenhuisketen toch overstag ... Gebruikt voortaan gouden klimpieten ... Vorig jaar nog 'boycot Bijenkorf'-oproepen vanwege gebruik Zwarte Piet

De Bijenkorf stopt met het gebruik van Zwarte Piet. Dat meldt AT5. Voortaan worden tijdens de feestdagen gouden exemplaren van de wel bekende ‘klimpieten’ gebruikt. De reden: ‘een nieuwe strategie’, aldus de firma.

De warenhuisketen had andere producten of uitingen met de traditionele Zwarte Pieten al uit de winkels geweerd. “We volgen de discussie in de samenleving met belangstelling en respect. We zien uit naar een feestelijke viering van Sinterklaas, zoals we dit al generaties lang vieren met onze klanten, hun kinderen en families”, laat het warenhuis in een reactie weten.

De afgelopen jaren heeft De Bijenkorf geïnvesteerd in een flinke renovatie van de zeven winkels van de keten. De ‘vergulde klimpieten’ passen dan ook perfect bij de nieuwe, luxere, koers.

Dat betekent overigens niet dat Zwarte Piet volledig uit De Bijenkorf verdwijnt. Voor wat betreft de intocht volgt het warenhuis het beleid van de lokale gemeenten. In Amsterdam betekent het dat Zwarte Piet zelf gewoon nog welkom is.

Overigens vond vorig jaar nog een demonstratie plaats voor De Bijenkorf, waar demonstranten opriepen het warenhuis te boycotten. 

AT5: Voortaan gouden klimpieten bij De Bijenkorf

cc-foto: Gerard Stolk

Geef een reactie

Laatste reacties (150)