131

De Graaf behandelde verslaafden met illegale drug

UPDATE: Volgens Wilders is er niets mis met de activiteiten van De Graaf voor verslavingsbureau Expertcleanics

Expertcleanics, het Haagse verslavingsbureau waar PVV’er Machiel de Graaf werkzaam was, gebruikt een dubieuze drug. Het bureau injecteert verslaafden met Tetlong-250, een drug die niet wordt toegelaten tot de EU. Expertcleanics kan niet worden aangeklaagd omdat de drug wordt voorgeschreven en verstrekt in Oekraïne.

De Graaf heeft samen met eigenaar Frans Geert de Groot meerdere cliënten persoonlijk behandeld. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Daaruit blijkt ook dat de levenspartner van de PVV’er secretaris is van het verslavingsbureau.

De PVV wil niet reageren om dit bericht. Fleur Agema, vicefractievoorzitter in de Tweede Kamer: “Er is al zoveel negatief nieuws over de PVV.

Nadat bekend werd dat De Graaf fractievoorzitter in de Eerste Kamer zal worden voor de PVV, zei hij geen patiënten bij Expertcleanics te behandelen. “Ik wil al mijn tijd vrijmaken voor de politiek. Daarnaast is het niet gezond een bedrijf te verbinden aan welke politieke partij dan ook. Dat zijn twee verschillende werelden.”

Update 14.30

Wilders laat in een reactie op het artikel in NRC weten niets mis te vinden aan de activiteiten van De Graaf voor verslavingsbureau Expertcleanics. Over de behandeling met de in Europa illegale drug Tetlong-250 zegt hij: “Het is volkomen legaal. Niks aan de hand dus. Jammer dat roddel- en achterklapblaadje NRC niks beters te doen heeft”, stelde Wilders.

Lees meer bij NRC: PVV-lijsttrekker Eerste Kamer in dubieuze drugszorg

Geef een reactie

Laatste reacties (131)