21

De heteroseksuele vrouw bestaat niet

Onderzoek universiteit Essex toont dat vrouwen opgewonden raken van zowel mannen als andere vrouwen

De universiteit van Essex heeft onderzoek gedaan naar wat vrouwen seksueel opwindend vinden. Uit de research blijkt dat de meeste vrouwen niet honderd procent hetero zijn. Het zou de eerste keer zijn dat er een duidelijke wetenschappelijke scheidslijn tussen heteroseksueel en lesbisch zijn gesteld wordt. Dat meldt onder andere de Huffington Post.

Het onderzoek is gedaan door de fysiologische reactie van 345 vrouwen te meten. In een eerder onderzoek van de universiteit werd een causaal verband gelegd tussen het verwijden van de pupillen en seksuele opwinding.

Bij het tonen van video’s van aantrekkelijke vrouwen en mannen bleken aan de hand van de pupillen merendeel van de vrouwen seksuele opwinding te ervaren. De lesbische vrouwen hadden een sterker respons dan degenen die als heteroseksueel identificeren.

Ook werd in het onderzoek getoetst of lesbiennes die zich bijvoorbeeld ‘mannelijker’ kleden dezelfde seksuele reacties als mannen hebben. Dat bleek niet zo te zijn. Volgens een van de onderzoekers Gerulf Riegler is de seksuele beleving van vrouwen veel ingewikkelder dan die van mannen schijnt te zijn.

Dit gegeven vertelt ons dat hoe vrouwen zich in het openbaar presenteren niets zegt over hun seksuele rol en voorkeuren. Mannen zijn simpel maar de vrouwelijke zinnelijke reacties blijven een mysterie.

cc foto: Neua

Geef een reactie

Laatste reacties (21)