Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Jager scherpt bonusregels aan

  •  
05-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DeJager_bonussen_01.jpg
UPdate: Geen bonussen meer voor financiële instellingen die aan het staatsinfuus hangen ... NVB vindt dat regels afbreuk zijn voor de sector
Banken die worden gesteund door de staat mogen voortaan geen bonussen meer uitkeren. Minister Jan-Kees de Jager (Financiën) wil deze strengere regels ook gan gelden voor instellingen die gebruikmaken van garantieregelingen van de overheid en financiële bedrijven.
Update 20.30
Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is niet blij met het besluit van De Jager. Hij vindt dat ‘de toon waarop de politiek over bonussen van bankiers discussiert een grote afbreuk doet aan de sector’, schrijft Trouw. Staal vindt het ook onterecht dat bonussen uitgekeerd bij banken als ING en ABN met terugwerkende kracht tegen 100 procent worden belast.
Eind maart maakte De Jager zijn plannen al bekend in Buitenhof. Doordat ING, een bank die staatssteun kreeg, zijn bestuurders riante bonussen uitkeerde raakte het bonusbeleid van banken in opspraak.
ING moest later ook nog eens de pensioenen bevriezen omdat ze in zo’n slechte situatie verkeerde. Later ontstond ook commotie over de bonussen bij LeasePlan. Een bedrijf dat bij de overheid garant stond voor een lening van 6,5 miljard euro.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.