Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De jeugd van tegenwoordig was nog nooit zo keurig

  •  
27-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teens_300.jpg
Drinken minder, roken minder, sporten meer en vrijen veilig
In weerwil van het altijd populaire idee dat de jeugd van tegenwoordig zich veel schandaliger gedraagt dan voorgaande generaties, is het tegenovergestelde het geval. Dat blijkt althans uit een inventarisatie van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, te vergelijken met het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.
Het aantal tienerzwangerschappen was in de VS de afgelopen dertig jaar niet eerder zo laag als nu, slechts 2,3 procent van de moeders is onder de 18. Het aantal tienermeisjes dat voorbehoedsmiddelen gebruikt is sinds 1982 gestegen met meer dan 6 procent en zit nu op ruim 30 procent.
Daarnaast is het drugsgebruik afgenomen onder kinderen van 12-17 jaar. Marijuana-gebruik bijvoorbeeld zakte de afgelopen tien jaar met 1 procent tot 7,2 procent van de tieners in 2012. Het alcoholgebruik is spectaculair afgenomen. In 1980 dronk nog bijna driekwart van de middelbare scholieren alcohol, nu zit dat op 41 procent.
cc-foto: Alex Proimos  / video: Trailer Skins, Channel 4

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.