Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'De klus is geklaard'

  •  
27-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
dijsselbloem300_07.jpg
VVD en PvdA hebben akkoord bereikt over extra pakket van ten minste 6 miljard euro extra bezuinigingen en lastenverzwaring
VVD en PvdA hebben een akkoord gesloten over een extra pakket van ten minste 6 miljard euro aan bezuinigingen en lastenverzwaringen voor 2014. Dat heeft minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) dinsdag laten weten. Het pakket wordt nu uitgewerkt en op Prinsjesdag (17 september) gepresenteerd. Dijsselbloem wilde nog geen details geven.
Dijsselbloem:
De klus is geklaard in die zin dat het pakket is samengesteld; dat gaan we nu netjes verwerken in de begroting en dan krijgt u op Prinsjesdag de resultaten. Ik ben tevreden omdat we binnen de coalitie tot overeenstemming zijn gekomen en een pakket hebben gemaakt dat goed is voor Nederland. Dit pakket is in totaal goed voor Nederland.
In maart presenteerde het kabinet nog eerdere extra bezuinigingsmaatregelen van 4,3 miljard euro. Door het sociaal akkoord zijn die bezuinigingen tijdelijk in de ijskast verdwenen, maar dit pakket is op daarop gebaseerd. Zo gaat het onder meer over het bevriezen van de lonen in de overheidssector, een korting op de budgetten voor de ministeries en het niet aanpassen van de belastingschijven aan de inflatie. Volgens de Telegraaf daalt de gemiddelde koopkracht door het pakket met 1 procent.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.