Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De methode Leers: Duidelijkheid

  •  
05-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leers_nos_300.jpg
Eh? Lees mee: een interview uit 2001
In 2001 publiceerde het blad Management Team een interview met Gerd Leers, indertijd burgemeester van Maastricht. Het begint als volgt.
Is er een methode-Leers?  “In één woord? Duidelijkheid.” 
En in wat meer woorden.  “Dit is uw probleem, dit is onze oplossing. Wat u ziet, is wat u krijgt. Duidelijkheid. Er is een enorme kloof ontstaan tussen burger en politiek. De burger draagt een helder probleem aan en vraagt de overheid om een oplossing. Vervolgens wordt dat probleem door politiek en ambtenaren vervormd tot een onherkenbaar iets. Ambtenaren halen er van alles en nog wat bij. De politiek sluit compromissen. Er wordt eindeloos gepraat en overlegd en dan komt er een oplossing uit rollen waarvan de burger denkt: ‘Wat heeft dit met mijn probleem te maken?’”
Bekijk de clip om te zien hoe Leers twaalf jaar later zelf ‘een onherkenbaar iets’ fabriceert. Een ‘iets’ over de toekomst van een jonge jongen en het geweten van een land.
Het hele interview uit 2001 vind je hier.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.