Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Muur der Apartheid tussen Israël en Palestina

  •  
28-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
413 keer bekeken
  •  
pal_300_01.jpg
Menno Bentveld bezoekt 'het scheidingshek' in zijn documentaireserie De Muur
Israël is een muur aan het bouwen die uiteindelijk 700 kilometer lang moet worden en een letterlijke scheiding vormt tussen Palestijnen en Israeliërs. Volgens Israël is de muur bedoeld om terroristen buiten te houden, volgens Palestijnen is het een middel om grondgebied te annexeren. In Israël heet het een ‘scheidingshek’, in Palestina ‘de Muur der Apartheid’.
RTEmagicC_muurpal_465.jpg
In Israël heerst er tevredenheid over de enorm hoge betonnen muur die de Palestijnen op de Westbank afsluit van Israël. Want het zelfmoordterrorisme is tot bijna nul teruggebracht. Dat deze muur duizenden Palestijnen afsluit van hun land, waardoor ze in ellendige omstandigheden moeten overleven, dat interesseert de meeste Israëli niet – ook al omdat ze nooit naar Palestijns gebied gaan. Menno Bentveld neemt een koloniste mee naar Qalqiliya, waar ze erachter komt dat Palestijnen ook mensen zijn. En hij ontmoet Arnon Soffer, de man die de muur bedacht heeft, immers: good walls make good neighbours .
Vrijdag aflevering 3 van de serie De Muur : NPO2, 21.00 uur.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.