53

Dé nieuwe wintertrend: Julekuler

Noren Arne & Carlos veroveren de wereld met hun gebreide kerstballen

De Noorse rage van de Julekuler lijkt naar Nederland over te slaan nu het boek van Arne & Carlos is vertaald en uitgegeven onder de titel: ‘Kerstballen breien’. Wees eerlijk, wie wil dat nu niet?


Ook op twitter zijn de kerstballen razend populair. “Ik heb lang gedacht dat het een grap was, maar het is dus bittere ernst”, twittert Volkskrant-journalist en tv-criticus Jean-Pierre Geelen, die welhaast een promotiecampagne lijkt begonnen om de gebreide kerstballen in elk Nederlands huishouden in de boom te krijgen. Gevraagd naar hoe te reageren op het initiatief van Arne en Carlos zegt Geelen: “Met blije verwondering en ontroering, zou ik zeggen”.

Arne en Carlos komen op zaterdag 5 november workshops geven op KreaDoe 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht. Hun boek ‘Kerstballen breien met Arne & Carlos’ is ook op de beurs te koop. Ruim op tijd om nog enkele ballen te breien voor de kerstdagen.

Op 1 september verscheen een nieuw boek (voorlopig alleen nog in het Noors verkrijgbaar) met de prikkelende titel ‘Strikkedukker’. Hierin laten ze zien hoe je poppen kunt breien.

Voor al uw gebreide wintertrends: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)