Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De Pers maakt doorstart op het web

  •  
10-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-DePers300.jpg
Dagblad zegt drukpers vaarwel
De Nieuwe Pers komt vanaf januari alsnog met een betaalde variant van het gratis dagblad De Pers. Het gaat om een app die begin volgend jaar wordt gelanceerd.
Dat is vandaag op de site van De Nieuwe Pers bekendgemaakt. ‘Elke dag brengen we in De Nieuwe Pers het nieuws dat er toe doet. In een app. Deels gratis, deels betaald, deels naar onze smaak, deels naar die van u zelf’, zo schrijft de organisatie. 

Betalende abonnees kunnen zelf uitmaken welke journalisten ze willen volgen. Daarkom kunnen lezers niet alleen een abonnement nemen op de gehele krant, maar ook op ‘journalisten die er toe doen’.


RTEmagicC_pers.png
Oud-hoofdredacteur van de papieren De Pers, Jan-Jaap Heij, probeert al maanden een doorstart van de grond te krijgen, samen met een groep oud-medewerkers. De gratis krant De Pers moest in maart van dit jaar na 5 jaar noodgedwongen stoppen, omdat de commerciële exploitatie ver achter bleef bij de verwachtingen. Een deel van de redactie stond klaar om voor De Nieuwe Pers gaan werken, maar enkele bekende verslaggers zijn inmiddels al bij andere media aan de slag gegaan.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.