Laatste update 20:03
52

De reactie die je niet wist dat zou komen, op Charlottesville van Trump

De Verenigde Staten hielden het afgelopen weekend hun adem in, terwijl Charlottesville veranderde in een neonazistisch epicentrum. Bij een “protest” tegen de verwijdering van een standbeeld van een voormalig generaal van de zuidelijke staat Virginia ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog, vielen talloze gewonden en één dode. Een reactie van de Amerikaanse president waarin hij de acties van de neonazi’s hard en duidelijk veroordeelde kwam maar niet. In tegendeel. Trump besloot “beiden kanten” de schuld te geven: de racisten en de anti-racisten.

Na een weekend vol kritiek op zijn laconieke houding, is daar dan toch eindelijk een reactie waarin hij de racisten wél veroordeelt.

Racisme is een kwaad. Zij die in naam daarvan geweld veroorzaken, zijn criminelen en schurken, inclusief Ku Klux Klan, neonazi’s, blanke racisten en andere haatzaaiende groeperingen die onverenigbaar zijn met waar wij Amerikanen waarde aan hechten.


 

Eerder op de dag stapte Kenneth Frazier, de CEO één van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld nog op uit de presidentiële adviesraad vanwege de manier waarop Trump aanvankelijk op Charlottesville had gereageerd. Donald Trump besloot hierop de man op Twitter aan te vallen. Frazier wilde met zijn ontslag een duidelijk standpunt innemen tegen intolerantie en extremisme. Trump sneerde hierop via Twitter: “Now that Ken Frazier Merck Pharma has resigned from president’s Manufacturing Council,he Will have more time to LOWER RIPOFF DRUG PRICES!”

CNN: Trump calls KKK, neo-Nazis, white supremacists ‘repugnant

Geef een reactie

Laatste reacties (52)