Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De redding van de superbij is nabij

  •  
15-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Bee_300.jpeg
Belgische imker kweekt bijen die dodelijke parasiet opruimen
Imker Noël de Schrijver uit het Belgische Schepdaal is er na jaren experimenteren in geslaagd bijenvolken te kweken die tegen de parasiet varroamijt op kunnen. Dit zou de bijensterfte drastisch kunnen terugdringen
De Schrijver is een gepassioneerd imker die in zijn tuin verschillende bijenvolken kweekt. En dus niet alleen bijen die honing kweken maar ook bijenvolken die niet vatbaar zijn voor een hardnekkig en dodelijke parasiet varroamijt. Schrijver:
Een kolonie die in onze vaktermen hygiënisch is, kan zelf de ziekte weghouden uit de kast”, Dat betekent dat ze aangetaste larven zelf weghalen en dat er dus geen bijen bij komen die de ziekte hebben en zo het hele bijenvolk bedreigen.
Bijen zijn onmisbaar Dat dit geslaagde experiment ook op ons van toepassing is bewijst het belang van bijen. Ze bestuiven maarliefst 80 procent van alle geteelde voedselgewassen. Met de massale bijensterfte zou onze voedselvoorziening dus ook in gevaar kunnen komen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.