3

De vreselijke wereld van online pesten

VIDEO Mijn Kind Online toont hoe het leven van een scholier in een hel is veranderd

Een aangrijpend spotje moet ouders en kinderen meer bewust maken van de gevolgen online pesten. Het begint heel vriendelijk en onschuldig, maar wordt gaandeweg steeds grimmiger, net als het online pesten.


Het campagnespotje is van de organisatie Mijn Kind Online. Freek, het jongetje dat in de video te horen is, is slachtoffer van online pesten. Zijn verhaal is ook op de website van Mijn Kind Online te lezen:

Freek, een Nederlandse jongen van dertien, maakte vorig jaar samen met zijn moeder een afgeschermd Twitteraccount aan voor familie en vrienden. De profielfoto die hij daarvoor gebruikte was, zoals altijd, wél openbaar. Pesters stalen die profielfoto en gingen er op internet mee aan de haal. Ze maakten nepaccounts aan op Facebook en Twitter, photoshopten Freeks gezicht – een jongen met sproeten en loenzende ogen – in allerlei beledigende, soms aanstootgevende beelden en lieten ‘Freek’ de hoofdrol spelen in filmpjes op You Tube. In korte tijd had deze karikatuur tienduizenden fans over de hele wereld. Omdat deze ‘fans’ ook achter Freeks echte naam kwamen, bestookten ze hem met (vaak beledigende, soms zelfs bedreigende) berichtjes en filmpjes.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)