44

Deadline voor rechts: zaterdag 23:59

Informateur Ruud Lubbers stelt ultimatum aan VVD-PVV-CDA 

Lubbers wil zaterdag vóór middernacht een update over de voortgang van de besprekingen over een rechtse coalitie. Hoewel de ex-CDA-premier nog niets heeft gehoord en er tot nu toe niets over de gesprekken uitlekte, spreekt hij zich tamelijk hoopvol uit. “Misschien is er veel voortgang, maar ik weet niets”, zei Lubbers woensdag aan het begin van de avond tegen RTL-Nieuws.

Rutte (VVD), Wilders (PVV) en Verhagen (CDA) zitten sinds maandag op een geheime plek te praten over mogelijkheden voor een rechts kabinet. Na het mislukken van PaarsPlus ging Verhagen onder druk van Lubbers uiteindelijk overstag om met de VVD en de PVV in overleg te gaan. Deze week staat in het teken van informele ontmoetingen, zonder dat Lubbers daarbij aanwezig is, waarbij eerst naar de hoofdlijnen wordt gekeken. 
Voorafgaand aan de coalitiegesprekken heeft Verhagen al aangegeven dat de PVV een aantal punten zal moeten laten vallen zoals de belasting op hoofddoekjes. De formatie is vandaag zijn 50-ste dag ingegaan. Het gemiddelde aantal formatiedagen sinds de Tweede Wereldoorlog is ruim 70 dagen.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)