Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Debat op 2 verdwijnt, Eva Jinek krijgt 2 talkshows

  •  
17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
jinek300_02.jpg
Naast wekelijkse talkshow, wisselt Jinek dagelijkse show af met Sven Kockelmann
Oud-WNL-presentatrice Eva Jinek gaat vanaf volgend jaar maar liefst twee talkshows presenteren voor de KRO. Naast een wekelijks programma zal ze om de dag te zien zijn in een dagelijks programma. Ze wisselt daarvoor de presentatie met Sven Kockelmann af. Debat op 2, het wekelijkse discussieprogramma van Arie Boomsma en Ghislaine Plag, verdwijnt.
In de dagelijkse talkshow van Kockelmann en Jinek zal telkens één gast 25 minuten worden geïnterviewd over een actueel thema. De vorm van de wekelijkse talkshow is nog niet bekend.
KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus laat aan het AD weten dat de omroep na de fusie met NCRV zich meer wil gaan richten op onderzoeksjournalistiek. De programma’s Brandpunt en Altijd Wat blijven bestaan. Daarnaast zal ook het programma Altijd Wat Monitor worden gemaakt. Arie Boomsma, nu nog presentator van Debat op 2, gaat op Nederland 3 verder met ‘diverse formules’, waaronder een programma over transgenders. Over de invulling voor Ghislaine Plag worden nog gesprekken gevoerd.
Na aankondiging dat Jinek per 1 juli WNL zou verruilen voor KRO-NCRV, werd ze door de omroep vroegtijdig aan de kant gezet. De presentatrice mocht de laatste vijf afleveringen niet afmaken.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.