Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Declaratiegedrag nekt Verdaas

  •  
06-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
co.jpg
Staatssecretaris Economische Zaken treedt af ... Samsom komt binnen enkele dagen met opvolger
Staatssecretaris Co Verdaas (PvdA, van Economische Zaken) heeft donderdagmiddag zijn functie neergelegd, zo meldt de NOS. In een persconferentie lichtte hij zijn vertrek toe. Verdaas lag al langere tijd onder vuur vanwege onduidelijke declaraties uit de tijd dat hij gedeputeerde in Gelderland was.
Update 14.00 Verdaas gaf in de persverklaring toe dat discussie mogelijk was over zijn feitelijke woonplaats en over de rechtmatigheid van de ingediende declaraties. Hij is bereid het betwiste bedrag aan de provincie terug te betalen. Maar omdat dit de discussie waarschijnlijk niet zal beslechten en vanwege zijn voorbeeldfunctie stapt Verdaas ook op. “Met pijn in het hart”, aldus de staatssecretaris.
Opvolging
Een opvolger voor de vertrekkende PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken zal binnen een paar dagen worden aangesteld, zo meldt NRC Handelsblad. PvdA-leider Diederik Samsom zei dat de twee “intensief” met elkaar hebben gesproken en Verdaas heeft zelf de conclusie getrokken dat zijn vertrek het beste zou zijn.
De PvdA-leider zei het “vooral treurig voor de heer Verdaas” te vinden. Hij zei daarnaast dat het om “niet zo veel geld” ging en noemde een bedrag van 800 euro. Volgens de Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber gaat het echter om 30.000 euro aan onterecht gedeclareerde ritten, aldus NRC. 
Eerder Verdaas woonde officieel in Nijmegen, maar liet zich vaak met de dienstauto van en naar Zwolle rijden, waar hij ook een huis had, zo is te lezen bij de NOS. In sommige gevallen zou hij tegelijk ook reiskosten hebben gedeclareerd. (..)
De Staten vonden dat er geen stappen tegen Verdaas moesten worden gezet. De PvdA-top heeft gisteren ook over de kwestie gepraat. Daar is de conclusie getrokken dat de affaire hem zou blijven achtervolgen.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.