Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Deepwater Horizon was slecht onderhouden'

  •  
22-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
Flickr_deepwaterhorizon__uscgd8__300_03.jpg

Zeker 26 onderdelen in slechte tot zeer slechte staat. Medewerkers durfden niet te klagen uit angst hun baan te verliezen

Het boorplatform Deepwater Horizon werd slecht onderhouden in de periode voor de olieramp in de Golf van Mexico. Zeker 26 onderdelen en systemen verkeerden in slechte of zeer slechte staat, zo blijkt uit een vertrouwelijke rapport waar de krant New York Times de hand op heeft weten te leggen.
The New York Times publiceerde donderdag een tweede onderzoek, waaruit blijkt dat de veiligheidscultuur op het platform niet deugde. Dat meldt  Trouw donderdag.
Medewerkers van het boorplatform durfden bijvoorbeeld niet bij het management te klagen over gevaarlijke situaties, uit angst om hun baan te verliezen.
Op 20 april deed zich een zware explosie voor op het platform. Twee dagen later zonk de Deepwater Horizon. In de maanden daarna stroomde een recordhoeveelheid olie in zee.
Foto: USCGD8  (Flickr cc)

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.