4

‘Dekker moet privacy schoolkinderen garanderen’

RTL Nieuws onthulde eerder dat persoonlijke (inlog)gegevens van kinderen op straat lagen door lek in schoolsysteem ... SP, CDA en D66 willen duidelijkheid van de staatssecretaris

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) er zo snel mogelijk voor zorgen dat de privacy van schoolkinderen gegarandeerd wordt. Dat vertellen PvdA, D66 en de SP aan RTL Nieuws. Het nieuwsprogramma onthulde eerder al dat grote aantal gegevens van basisschoolleerlingen op straat kwamen te liggen door een lek. Het ging om namen, leeftijden en inloggegevens van een schoolsysteem voor de kinderen.

De PvdA:

De privacy van onze kinderen moet altijd gewaarborgd zijn. Gegevens horen binnen de school te blijven, goed beveiligd tegen hackers,” zegt PvdA-Kamerlid Loes Ypma. “Ik wil dat alle betrokkenen nu snel met een structurele oplossing komen, het anonimiseren van leerlinggegevens is daarbij een belangrijke stap.

D66:

Een veilige school is van essentieel belang. Scholen, leerlingen en ouders moeten er van uit kunnen gaan dat hun veiligheid op school goed is geregeld.

Voor de sociaaldemocraten gaat het garanderen van de privacy van de kinderen niet ver genoeg. Staatssecretaris Dekker moet van hen ook zo snel mogelijk uitleggen hoe het kan dat er ‘zo slecht met de privacy van de leerlingen wordt omgesprongen’.

Er volgt een debat met de staatssecretaris over de ontdekking en de benodigde maatregelen die getroffen moeten worden.

RTL Nieuws: ‘Dekker moet ingrijpen om privacy scholieren te beschermen’

Cc-foto: Lieven SOETE

Geef een reactie

Laatste reacties (4)