23

Denemarken zoekt Nederlanders die willen emigreren naar Skive

Vijf redenen om onmiddellijk je koffers te pakken

Het eiland Fur bij Denemarken is ontvolkt. Er zijn weinig banen te vinden en dus trekken steeds meer bewoners weg. Om de ontvolking tegen te gaan – en om de winkels, de school en het pontje veilig te stellen – probeert men nieuwe bewoners aan te trekken. Omdat Nederlanders harde werkers zijn, zijn wij favoriet.

Vijf redenen om onmiddellijk de koffers te pakken en de grootscheepse verhuizing in te zetten:

1. Het lekkere eten
2. De swingende festivals
3. De oogverblindende bezienswaardigheden
4. Je kunt er lekker links wandelen
5. Ze hebben er echte natuur

Kijk op de website van Placement voor meer informatie. Wie bang is dat het een soort Nederlandse kolonie wordt hoeft niet te vrezen. Zo valt in de FAQ te lezen dat de oppervlakte van het eiland zo groot is, dat je anderen nauwelijks tegen hoeft te komen. De vraag “Krijgen we op deze manier geen kolonies van Nederlanders en Vlamingen in Denemarken?” wordt beantwoord met:

Dat laten we aan het oordeel van anderen over. Feit is dat uiteindelijk tussen de zes en tien gezinnen via een project in een projectgemeente terecht zullen komen. Op kleine eilanden gaat het om slechts drie tot vier gezinnen. Het zijn dus kleinschalige projecten. Daarnaast zijn de meeste gemeenten qua oppervlakte zo groot dat de Nederlanders of Vlamingen elkaar niet of nauwelijks tegen zullen komen.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)