36

Denen waarschuwen Rutte voor populistische koers

D66-zusterpartij: gedoogbeleid heeft twee gevolgen: Economische stilstand en immigratiebeleid gebaseerd op angst en xenofobie

De liberale Deense partij Radikale Venstre waarschuwt voor een populistische koers met een gedoogregering. De liberale zusterpartij van D66 aanschouwt al jaren een minderheidskabinet van conservatief-liberalen met een gedoogakkoord met rechtse populisten en trekt daar de lering uit dat democratische waarden alleen beschermt kunnen worden door populisme te bestrijden.

De gedoogregering in Denemarken heeft twee grote consequenties gehad: Economische stilstand en een immigratiebeleid dat gebaseerd is op angst en xenofobie. Dat zei de Deense fractievoorzitter Margrethe Vestager van Radikale Venstre zaterdag op het D66 Congres.

Wat we in Denemarken hebben gezien is dat de regeringspartijen hun ideeën en waarden hebben weggegeven om aan de macht te komen. De populisten gebruiken de zwakke positie van de regering om hervormingen te blokkeren.

Als gevolg daarvan is haar conservatieve-liberale regering een populistische koers gaan volgen.”Liberalen en conservatieven denken nu als de rechtse populisten. Wat ervoor extremistisch was, vinden ze nu normaal. Een streng immigratiebeleid wordt boven mensenrechten en internationale conventies gezet.”

D66.nl: Gedoogregering leidt tot economische stilstand
cc-foto: Radikale Venstre

Geef een reactie

Laatste reacties (36)