Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Derde van de wereldbevolking te dik

  •  
29-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
dik_01.jpg
Bijna dertig procent van de wereld heeft overgewicht ... Obesitas net zo gevaarlijk als roken
Bijna een derde van de wereldbevolking is te dik. En niet één land is het de afgelopen jaren gelukt om daar wat aan te doen.
Hoe rijker, hoe dikker Volgens de onderzoekers is er vaak een duidelijk verband te zien tussen welvaart en overgewicht. Hoe rijker mensen zijn, hoe groter de kans dat ze te veel wegen. Het internationale onderzoek naar overgewicht werd betaald door de stichting van oud-Microsoft-topman Bill Gates. Een van de speerpunten van de stichting is het verbeteren van de gezondheid over de hele wereld.
Vorige week waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog voor obesitas bij kinderen. ‘Onze kinderen worden steeds dikker’, zei WHO-chef Margaret Chan. ‘Sommige delen in de wereld eten zich letterlijk dood.’
Een van de oorzaken waardoor overgewicht laatste jaren zo toe is genomen is dat we steeds minder bewegen. Door technologische ontwikkelingen is alles altijd binnen handbereik. Vroeger bewogen mensen veelmeer, nu gebeurt bijna alles achter computers.
Ook in Nederland wordt overgewicht een steeds groter probleem. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 40 procent van de Nederlanders te dik is. Dertig procent van die veertig procent heeft matig overgewicht, tien procent van is veel te zwaar. Dat aantal neemt ook in Nederland niet af.
CC foto: Tony Alter 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.