Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deskundigen: Voer wereldwijde suikerbelasting in

  •  
12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
diabetes_300.jpg
Suikertaks kan volgens experts vele levens redden en flinke bezuiniging op de gezondheidszorg opleveren ... Roepen G20 op maatregelen te nemen
Diabetesdeskundigen willen dat er wereldwijd een extra belasting op suiker wordt ingevoerd om overgewicht en obesitas tegen te gaan. Op de G20 die deze week gehouden wordt, roepen de deskundigen wereldleiders op deze suikertaks in te voeren.
Volgens de Internationale Diabetes Federatie (IDF) zal een suikertaks levens gaan redden. Ook moet het een flinke bezuiniging op de gezondheidszorg opleveren. De IDF pleit ervoor dat de wereldleiders diabetes en obesitas op de agenda zetten tijdens de G20, naast de gebruikelijke geopolitieke en financiële onderwerpen.
Ongeveer negentig procent van de diabetespatiënten heeft diabetes type 2, dat gelinkt wordt aan overgewicht. Specialisten zeggen dat elke zes seconden iemand sterft als gevolg van diabetes, wat het een dodelijker ziekte maakt dan hiv, tubercolosis en malaria samen.  Uit onderzoek van IDF blijkt dat in 2040 een op de tien volwassenen diabetes zal hebben, 642 miljoen mensen wereldwijd. 
Bron: NZG cc-beeld: Dennis Skley

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.