2

Deze auto’s rijden op groengas

Als je op groengas wil gaan rijden, wat voor een auto koop je dan? Marie-Claire van den Berg besloot een aantal modellen uit te proberen 

Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groengas. Rijden op groengas is net zo schoon als elektrisch rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine. Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Marie-Claire zocht het uit en maakte er een film over: Plankgas.

Een vaak gehoord bezwaar van mensen om niet op groengas te gaan rijden is dat er zo weinig modellen zijn waarmee je de brandstof kan tanken. In aflevering 11 van Plankgas gaat Marie-Claire op zoek naar auto’s die op groengas rijden en bespreekt ze een zestal modellen. Van een super zuinig stadswagentje tot een luxe Mercedes. Ze gaat ook op bezoek bij presentator Jan Douwe Kroeske die zelf nog in een oude diesel rijdt, maar zegt op zoek te zijn naar een duurzamere auto. De zes modellen uit deze aflevering zijn trouwens maar een greep uit alle auto’s die op groengas kunnen rijden. Tijdens het maken van deze aflevering werden alweer drie nieuwe modellen aangekondigd: de Audi G-tron, de nieuwe Volkswagen Golf en de Fiat 500L. Aan het aantal auto’s zal het dus niet liggen dat mensen niet overstappen. Waar dan eigenlijk wel aan? Daarover meer in de volgende aflevering.

Vorige keer in Plankgas: ‘Een Porsche op poep

Geef een reactie

Laatste reacties (2)