Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grenzen dicht: deze beroemde zanger mag Europa niet meer in

  •  
24-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Musawir Roshan
De Griekse autoriteiten zijn dinsdag begonnen met het deporteren van Afghaanse vluchtelingen aan de grens met Macedonië. Ze mogen niet meer verder Europa in reizen en worden overgebracht naar Athene. Niemand weet wat er met ze gaat gebeuren. Macedonië heeft de grens gesloten voor Afghanen en laat alleen nog Syriërs en Irakezen door. Servië nam eerder dezelfde maatregel.
Onder de vluchtelingen in het Idomini-kamp aan de grens is de beroemde Afghaanse zanger Musawir Roshan. Hij organiseerde een concert ter promotie van vrouwenrechten. De Taliban maakte hem duidelijk dat hij daarmee zijn eigen doodvonnis had getekend. Op de vlucht naar een veilige toekomst zit hij achter gaas in Idomini met slechts 50 euro op zak. Hieronder een video van vorig jaar.
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
This famous Afghan singer is now fenced in at Idomini Camp. He was registered but now Afghans cannot move out of Greece…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.