137

Dibi: Het CDA kan niet zeggen: ‘Nu even niet’

GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi: Het aannemen van de Mauro-resolutie door het CDA is een belangrijk nieuw feit ... 'Ik denk dat alle CDA'ers twijfelen, zelfs alle partijen'

GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi vindt dat met het aannemen van de Mauro-resolutie een bijzonder nieuw feit aan het licht is gekomen dat opnieuw in de Kamer besproken moet worden. Hij pleit daarom voor heropening van het debat over de uitzetting van Mauro. “In die resolutie zegt een grote meerderheid van het CDA eigenlijk: Mauro en zijn lotgenoten willen we een verblijfsvergunning geven en niet langer uitzetten als ze 18 jaar zijn.”


Hoewel de naam Mauro niet letterlijke in de resolutie staat, meent Dibi dat het wel om gevallen zoals Mauro gaat.

Je kunt niet zeggen: In de toekomst wel, maar nu even niet”, zei Tofik Dibi in Buitenhof. “Het beleid dat is aangenomen is veel verstrekkender.

Dibi moet een meerderheid van de Tweede Kamer hebben om het debat opnieuw aan te vragen. Volgens hem heeft met name het CDA daar belang bij omdat volgens hem duidelijk is dat veel christen democraten nog twijfelen naast dissidenten Kathleen Ferrier en Ad Koppejan.

Er zijn heel veel mensen die nog twijfelen. Ik denk dat alle CDA’ers twijfelen, zelfs alle partijen. We kunnen niet iedere week blijven praten over individuele gevallen als Mauro. Je ziet dat dit een structureel probleem is waar een oplossing voor gevonden moet worden.

Verhagen moet volgens Dibi gaan inzien wat belangrijker is. Een conflict binnen het kabinet vermijden of binnen de eigen partij. In Buitenhof noemde de GroenLinks politicus CDA’s als bondgenoten. Binnen het CDA gaan ook stemmen op voor een studievisum voor Mauro. Dibi vindt dat schijn. “Het is een politieke oplossing, niet een oplossing voor de Mauro’s en Sahar’s en hun familie.”

Dibi zei eerder dat individuele gevallen als Mauro geen onderwerp moeten worden van politieke strijd, maar in dit geval is het volgens hem duidelijk dat Mauro laat zien dat het systeem niet deugd.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (137)