21

Diederik Samsom houdt het persoonlijk

Na een zeer persoonlijk verkiezingsspotje, nu een wel heel openhartig interview

PvdA-leider Diederik Samsom doet in een interview met het tijdschrift Marie Claire openhartige onthullingen. Hij geeft onder meer antwoord op vragen als ‘Hoeveel vrouwen heb je gehad?’, ‘Ben je ijdel?’ en ‘Heb je succes bij vrouwen?’ Naar eigen zeggen heeft hij niets te verbergen ‘qua leven en karakter’ en dus komen we er zo achter dat hij zijn krullen mist en in het verleden wel eens is vreemdgegaan.

Wie het gehele interview wil lezen moet de Marie Claire inslaan, maar Het Parool geeft vast een inkijkje:

Samsom is getrouwd met Tineke en al vijftien jaar samen met haar. Daarvoor ‘had hij een aantal relaties achter elkaar’. In die relaties is hij zelfs wel eens vreemd gegaan. ‘Misschien één of twee keer’, vertelt hij. De politicus vindt het lastig om aan te geven of hij succesvol is bij vrouwen. ‘Ze kijken wel om als ik langsloop, maar dat is omdat  ze weten wie ik ben. Ik heb ook oneerbare voorstellen gehad. Nu meer dan vroeger. Die hebben ook met mijn functie te maken en niet met mij. Die neem ik dan ook niet serieus’.”

Het is niet de eerste keer dat Diederik Samsom erg openhartig is over zijn privé-leven. In het verkiezingsspotje van de PvdA sprak hij onder meer over zijn gehandicapte dochter Benthe, die haar beperkingen weet te overwinnen. Het spotje kwam Samsom op veel kritiek te staan. Critici meenden dat Samsom zijn dochter misbruikte om zijn politieke idealen te verspreiden, maar de politicus laat met dit interview zien midden in het leven te staan en niets te verbergen te hebben. Zijn gezin maakt simpelweg deel uit van wie hij is.

In het interview met Marie Claire vertelt Samsom dat het een eeuwig gevecht is om te zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé. Samsom heeft twee kinderen, Benthe (11) en Fane (6). Volgens Samsom is hij anders dan Wouter Bos, die stopte als leider van de PvdA om meer tijd aan zijn gezin te besteden. Verder heeft hij voor het laatst gehuild toen zijn dochter Benthe, na zeven jaar zwemmen, haar A-diploma haalde.

De PvdA-leider zegt in het interview ook ijdel te zijn, maar zeker geen sixpack te hebben. ‘Dan moet ik er echt nog een paar kilo van af krijgen’. De man, onder meer te herkennen vanwege zijn kale hoofd, zegt ook zijn haar te missen: “Dat is een gemis. O, ik had prachtige krullen. Maar mannen die te lang doorlopen met te dun haar – ik was er zo een – worden op een gegeven moment sneu.”

cc-foto: PvdA

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)