Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Diederik Samsom: Teveel spel, te weinig inhoud in Den Haag

  •  
04-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsomtelegraaf300.jpg
PvdA-leider sprak met 'off the record' met de Telegraaf maar zag  3 pagina's vol uitspraken verschijnen ... Samsom bevestigt het verhaal
Den Haag gaat teveel over spelletjes, peilingen en de vorm en te weinig over de inhoud. Dat zei Samsom off the record tegen twee Telegraaf-verslaggever maar die penden alles neer en lieten het gesprek publiceren.
Ik was inderdaad boos, maar dat hebben we allemaal weleens. Toch? Het blijft mensenwerk en als ik me erger aan dingen, dan zeg ik dat soms.
Tijdens het gesprek zei Samsom onder meer dat de decentralisatie al geregeld is en bevestigt hij dat de verantwoordelijke woordvoerder van zijn fractie in de Tweede Kamer zelf nog niet op de hoogte was van het besluit van Samsom om te stoppen met het boren naar schaliegas in Nederland. 
Off the record betekent dat journalisten niet de bron van het verhaal neerpennen, maar de Telegraaf claimt die afspraak nooit te hebben gemaakt. Toch noemt de krant zelf wel in haar berichtgeving dat het verhaal off the record was.
NOS: 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.