61

Diederik Samsom: Teveel spel, te weinig inhoud in Den Haag

PvdA-leider sprak met 'off the record' met de Telegraaf maar zag  3 pagina's vol uitspraken verschijnen ... Samsom bevestigt het verhaal

Den Haag gaat teveel over spelletjes, peilingen en de vorm en te weinig over de inhoud. Dat zei Samsom off the record tegen twee Telegraaf-verslaggever maar die penden alles neer en lieten het gesprek publiceren.

Samsom bevestigt aan de NOS dat hij tijdens het gesprek boos werd maar zegt dat het niet vreemd is.

Ik was inderdaad boos, maar dat hebben we allemaal weleens. Toch? Het blijft mensenwerk en als ik me erger aan dingen, dan zeg ik dat soms.

Tijdens het gesprek zei Samsom onder meer dat de decentralisatie al geregeld is en bevestigt hij dat de verantwoordelijke woordvoerder van zijn fractie in de Tweede Kamer zelf nog niet op de hoogte was van het besluit van Samsom om te stoppen met het boren naar schaliegas in Nederland. 

Off the record betekent dat journalisten niet de bron van het verhaal neerpennen, maar de Telegraaf claimt die afspraak nooit te hebben gemaakt. Toch noemt de krant zelf wel in haar berichtgeving dat het verhaal off the record was.

NOS: 

Geef een reactie

Laatste reacties (61)