Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Diegenen die als laatste piepen, worden als eerste gegrepen'

  •  
20-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Agnes.jpg
Agnes Jongerius vindt bezuinigingen van het kabinet asociaal en geniepig
FNV-voorzitter Agnes Jongerius stuurde dinsdag een brief naar het kabinet over de bezuinigingen. Jongerius die het in het begin nog had over een ‘rijkeluiskabinet’, heeft geen nette woorden meer over voor het nieuwe kabinet. “Er wordt te snel en te veel bezuinigd. Je kunt niet zeggen: Diegenen die als laatste piepen, die pakken we als eerste. Dat is geniepig beleid.”
Rutte en Verhagen hebben gezegd niet aan de WW en het ontslagrecht te komen, maar ondertussen worden wel de wajongers aangepakt. “Het zijn de kinderen die altijd als laatste uit de groep worden gekozen, die gepakt worden”, aldus Jongerius.
Met de aangekondigde bezuinigingen worden volgens de FNV-voorzitter veel mensen tegenover elkaar gezet en dat kan niet de bedoeling zijn. “Eerst ging de aandacht naar de poppetjes, toen ging het over bedragen en nu worden we slachtoffer van hardvochtig beleid.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.