100

Dierenminnende PVV’er Graus stemt niet mee tegen bio-industrie

Graus' smoes: De kamer gaat niet over het afbouwen van intensieve veeteelt

PVV’er Dion Graus, die altijd prat gaat op zijn hart voor dieren, heeft donderdag tegen een voorstel om een einde te maken aan de bio-industrie gestemd. Dat meldt de Pers. Het kwam hem op hoongelach van zijn collega’s in de Tweede Kamer te staan. DE motie haalde het niet, maar GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) zijn blij met de duidelijkheid die de stemming zo gaf.

De Kamerleden Marianne Thieme (PvdD) en Bruno Braakhuis (GroenLinks) wilden een hoofdelijke stemming om te laten zien hoe iedereen stemde, zo schrijft De Pers. “En om de dubbele moraal bloot te leggen”, zei Thieme. “In verkiezingstijd gaven partijen aan dat ze op termijn af wilden van de bio-industrie. We hadden bewust een milde tekst opgesteld die we uit het PVV-programma hadden gehaald. Maar die partij belooft het de kiezers dus wel, maar draait. Ook de zelfbenoemde dierenambassadeur Dion Graus”, aldus Thieme.
Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat.

Lees meer bij de Pers: PVV’er Graus stemt niet tegen bio-industrie

Geef een reactie

Laatste reacties (100)