Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dierenminnende PVV'er Graus stemt niet mee tegen bio-industrie

  •  
17-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
ANP-GrausDion300.jpg
Graus' smoes: De kamer gaat niet over het afbouwen van intensieve veeteelt
PVV’er Dion Graus, die altijd prat gaat op zijn hart voor dieren, heeft donderdag tegen een voorstel om een einde te maken aan de bio-industrie gestemd. Dat meldt de Pers. Het kwam hem op hoongelach van zijn collega’s in de Tweede Kamer te staan. DE motie haalde het niet, maar GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) zijn blij met de duidelijkheid die de stemming zo gaf.
De Kamerleden Marianne Thieme (PvdD) en Bruno Braakhuis (GroenLinks) wilden een hoofdelijke stemming om te laten zien hoe iedereen stemde, zo schrijft De Pers. “En om de dubbele moraal bloot te leggen”, zei Thieme. “In verkiezingstijd gaven partijen aan dat ze op termijn af wilden van de bio-industrie. We hadden bewust een milde tekst opgesteld die we uit het PVV-programma hadden gehaald. Maar die partij belooft het de kiezers dus wel, maar draait. Ook de zelfbenoemde dierenambassadeur Dion Graus”, aldus Thieme. Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.