112

Dijsselbloem: ‘De crisis is voorbij’

Minister is positief gestemd: al blijft werkloosheid nog hoog, de investeringen trekken weer aan

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) meent dat de crisis voorbij is. Hij zei dat in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. Hoewel de werkloosheid nog hoog blijft en er ook nog steeds sprake is van een begrotingstekort, trekken de investeringen volgens de minister weer aan.

Voor dit jaar hoopt de minister dat het aantal banen weer zal groeien, al denkt hij dat een omslag in de werkgelegenheid meer tijd kost. Dijsselbloem:

Het ligt er een beetje aan hoe je dat zou definieren, maar op zichzelf is hij voorbij. We hebben weer economische groei […] Dus het trekt echt aan. De werkloosheid duurt helaas langer om die omlaag te brengen. We hopen natuurlijk dat dit jaar de kentering al inzet. Maar in ieder geval volgend jaar. Dus de crisis is voor heel mensen nog niet voorbij. Dat zijn de mensen die hun baan hebben verloren.

Hoe lang het nog gaat duren voordat de werkloosheid is opgelost weet hij niet, al hoopt de minister dat uiterlijk volgend jaar alles langzaamaan beter wordt.

Maar je ziet dat veel bedrijven ruimer in hun jasje zitten en weer gaan investeren en dat levert ook nieuwe banen op. Ik hoop dat dit jaar de omslag komt, maar zeker volgend jaar.

RTL Z: Dijsselbloem: De crisis is voorbij

Geef een reactie

Laatste reacties (112)